Emilia haluaa jatkossa tehdä vähemmän hoitoalan töitä ja enemmän kalligrafiaa!

 
 
 

Emilia uskaltautui mukaan Masterclassiin pitkän harkinnan jälkeen. Ja se todellakin kannatti, sillä paikallaan junnaava käsiala muuttui kauniiksi kalligrafiaksi (ja kalligrafiaunelmatkin alkoivat ottaa tuulta alleen..!)

Lue Emilian koko tarina tästä:

HeiPPA! kerro vähän itsestäsi ja miten innostuit kalligrafiasta?

Moikka! Oon Emilia, 32-vuotias paljasjalkainen Oululainen. Olen töissä hoitoalalla ja vapaa-aikana tykkään olla kotona aviomieheni kanssa sekä touhuilla ja lenkkeillä meidän 3-vuotiaan Lapinkoiran kanssa. Salainen paheeni on irtokarkit ja kaikenlaiset realityohjelmat. Modernin kalligrafian löysin varsinaisesti vasta kosinnan jälkeen, mutta käsillä kirjoittamisesta ja piirtämisestä olen tykännyt aina.


MITÄ kalligrafia sinulle merkitsee?

Kalligrafia merkitsee minulle rauhoittumista, keskittymistä, mielen flow-tilaa. Kalligrafiaa kirjoittaessa tulee aina kevyempi olo! Joskus arki ja työ hoitoalalla on tosi hektistä ja päivät toisinaan raskaita niin kalligrafia tuo siihen täydellistä vastakohtaa.


MIKÄ oli lähtötasosi kun löysit masterclassin ja päätit osallistua?

Löysin Masterclassin, kun kosinnan jälkeen aloin etsimään Instagramista kalligrafiatilejä. Itseasiassa silloin syksyllä 2021 taisi juuri olla ilmoittautuminen Masterclassille menossa, mutta en silloin siihen raaskinut heti osallistua. Otin kuitenkin Kalligrafiastudio-tilin aktiiviseen seurantaan ja koitin itse opetella kalligrafiaa.

Moderni kalligrafia oli vielä tuolloin aivan tuntematon termi minulle ja ostin Suomalaisesta kirjakaupasta perinteisen kalligrafian opasvihon ja tarvikesetin. Yritin jäljitellä monimutkaisia, koukeroisia kirjaimia, mutta se oikein sujunut eikä tuntunut omalta. Tilasin sitten Ainin verkkokaupasta Kalligrafiakirjan sekä ensimmäisen hiusteräni, varren sekä olkavarren. Jatkoin harjoituksia yksin, pääsin ehkä vähän eteenpäin välillä, mutta tuntui että junnaan harjoituksissa paikallaan. Kirjaimet tuntuivat vaikeilta, enkä saanut ulos sellaista jälkeä, kuin halusin.

Talvella 2022 avautui uusi Masterclass, siihenkään en heti ”uskaltanut” ilmoittautua, kun pohdin, saanko rahoille tarpeeksi vastinetta. ONNEKSI Aini aina välillä muistutti Instagramissa ilmoittautumisen olevan auki ja ilmoittautumisen viimeisenä päivänä (joka oli minun syntymäpäivä!) päätin uskaltaa ja ilmoittauduin kurssille, ajatuksenani sen olevan syntymäpäivälahja itselleni.

Masterclassin materiaaleja odotin kuin kuuta nousevaa ja katsoinkin malttamattomana heti kurssin ensimmäisen videon. Harjoittelin aktiivisesti ja aina innoissani, vaikka välillä kehitys tuntui tuskastuttavan hitaalta. Kuitenkin jokainen onnistunut kirjain ja jopa pieni täydellinen kaari sai minut haluamaan oppia lisää ja harjoittelemaan enemmän.

Olen aina tykännyt kirjoittaa käsin. Silti voisin sanoa, että osallistuessani Masterclassiin lähdin hyvin alkutekijöistä liikkeelle. En ehkä ihan nollasta, mutta hyvin, hyvin alusta kuitenkin!

Itseasiassa olen käynyt Masterclassin kahteen kertaan! Toinen kerta oli nyt kesällä 2023, liityin siihen mukaan, koska siinä oli uutena kolme Live-tapaamista ja ne kiinnostivat todella paljon. Ainin läsnäolosta saa niin paljon inspiraatiota ja intoa imettyä itselleenkin, että toinen osallistumiskerta kannatti ehdottomasti!

Kerro vähän lisää siitä, että teit KURSSIN AVULLA OMAT HÄÄPRINTIT?

Tein häihimme kutsut, logon, istumajärjestyksen ja Tervetuloa-kyltin, joihin pääsin käyttämään Masterclassilla opittua kalligrafian digitointia.

Hihkun aina innosta (vieläkin!) kun katson esimerkiksi hääkutsuamme. Onneksi niitä jäi itsellekin muistoksi, niin niitä voi aina palata hiplailemaan. Logon, istumajärjestyksen ja Tervetuloa-kyltin tein tarraleikkurilla, jolla tulostin tarrana digitoidut kalligrafiat.

Se on aina yhtä ihmeellistä mihin sitä pystyy ja mihin kaikkeen käsin kirjoitettua, digitoitua kalligrafiaa voi käyttää.

Digitoidun kalligrafian lisäksi tein käsin häiden paikkakortit ja muita ”info” lappuja, kuten esimerkiksi vessakoreihin laput. Nautin niin kovasti käsin kirjoittamisesta, että aina kirjoittaessa pitää välillä pysähtyä ja jäädä ihastelemaan kirjoitettua jälkeä. Häissämmekin katsoin ihastellen ympärille kaikkea itsetehtyä. Vaikka tiedostan myös sen, että todennäköisesti kaikki ei edes tiedä mitkä kaikki on itse tehtyä. Se on toisaalta myös todella kiehtovaa, että voi tehdä itse sellaista, jota jotkut luulevat esim. koneella kirjoitetuksi.


Miten sinun kalligrafiatekeminen on kehittynyt kurssin JÄLKEEN?

Masterclassin nimi taitaa vielä olla ”Tekeleestä tuotteeksi”? Tämä todellakin pätee ja nimi on aivan täydellisen osuva! Ennen kurssia tein epämääräisiä kötöstyksiä ja nyt voisin sanoa tekeväni tuotteita.

Harjoittelu ei varmasti lopu koskaan ja toivonkin, että ihan niihin perusjuttuihinkin riittää mielenkiinto jatkossakin! Jos minulla on kirjoittamisen into, mutten oikein tiedä, mitä tekisin tai kirjottaisin, laitan musiikkia soimaan ja kirjoitan laulujen sanoja/ lauseita paperille.

Perustin vastikään kalligrafiatuotteita tekevän yrityksen: Grafilian. Valikoimiin kuuluu mm. häiden paperituotteet aina kutsuista paikkakortteihin, kirjekuoret, tekstijulisteet, onnittelukortit yms! Olen juuri tehnyt esimerkkikutsuja ja menukortteja. Odotan innolla, että saisin ne painosta!


Millaiset tulevaisuuden haaveet sinulla on kalligrafian parissa?

Toivon, että Grafilia pääsisi ihmisten tietoisuuteen ja saisi tuulta alleen! Olisi ihanaa jossain vaiheessa tehdä vähän vähemmän hoitoalan töitä ja enemmän kalligrafiaa <3


Seuraa Emilian yritystä Grafiliaa Instagramissa: @grafilia.fi

 

Haluatko oppia modernia kalligrafiaa?

Suomen kaunein ja kattavin modernin kalligrafian verkkokurssi, jonka aikana opit viemään haparoivat kalligrafiatekeleet ihan oikeiksi, ammattimaisiksi design-tuotteiksi aina logoista printteihin (ja vaikka häätuotteisiin!)