Tinja on 16-vuotias kalligrafiayrittäjä

 
 
 

Kun Tinja löysi modernin kalligrafian, hän innostui ja päätti lähteä kokeilemaan. Rohkea nuori nainen pyörittää nyt lukion ohella omaa kalligrafia-alan yritystään. Hän on jo päässyt kiinni projekteihin joista ei osannut haaveillakaan.

Lue Tinjan tarina tästä:

Hei Tinja! kerro vähän itsestäsi ja miten innostuit kalligrafiasta?

Olen 16-vuotias 4H-yrittäjä Keski-Suomesta. Perustin yritykseni Cottongrafian vuosi sitten. Vaikea sanoa miten "löysin" modernin kalligrafian, mutta kun törmäsin Kalligrafiastudion instatiliin ja kuulin Masterclassista, innostuin ja päätin lähteä kokeilemaan.


MITÄ kalligrafia sinulle merkitsee?

Kalligrafia on minulle tärkeä harrastus ja työ lukion ohella. Se on irtaantumista arjesta, jotain mihin voi vain uppoutua ja olla ajattelematta muuta. Kalligrafia on rentoutumista ja kauneutta. Harrastuksena moderni kalligrafia herättää aina keskustelua uusien ihmisten kanssa ja harvinaisemman yrityksen toimialan kautta olen päässyt mukaan upeisiin projekteihin.


MIKÄ oli lähtötasosi kun löysit masterclassin ja päätit osallistua?

Löysin Masterclassin Kalligrafiastudion Instagramin kautta syksyllä 2022. Osallistuin kurssille kokeilumielessä. Minulla ei ollut mitään kokemuksia modernista kalligrafiasta ennen kurssia ja silti Masterclass oli sopivan tasoinen. Kurssi on siitä hyvä, että sen voi toteuttaa omassa tahdissa ja saa opetella rauhassa.

Miten sinun kalligrafiatekeminen on kehittynyt kurssin jälkeen?

Noin Masterclassin puolessavälissä päätin käydä 4H:n yrittäjyyskurssin ja ryhtyä yrittäjäksi toimialanani moderni kalligrafia. Olen tehnyt monenlaisia kalligrafiatöitä ja on ollut ihanaa huomata kehitys omassa kädenjäljessä. Olen tehnyt kutsut yksiin häihin ja pääsen toivottavasti tulevaisuudessa tekemään vielä lisää. Skaalaan yrityksessäni modernia kalligrafiaa erilaisille pinnoille, kuten käsin kirjoitettuna tai itse painettuna huppareihin ja lasille. Yhdistelen paljon kalligrafiaa ja muita tekniikoita. Digitoin kalligrafiaa ja hyödynnän sitä muun muassa hupparisabluunoiden tekemisessä Cricut Maker -leikkurilla.

Millaiset tulevaisuuden haaveet sinulla on kalligrafian parissa?

Tulevaisuudessa haluan päästä tekemään monipuolisesti kalligrafiaa sekä yrityksen kautta että vapaa-ajalla. Haluan myös jakaa taitoa ja kauneutta muille ja haaveilen pitäväni joskus omia modernin kalligrafian workshoppeja. Aika näyttää mitä on vielä tulossa, mutta sen voin sanoa, että Kalligrafiastudion Masterclass oli todellakin hintansa arvoinen ja paljon enemmänkin! Sain kurssilta mielettömän upean harrastuksen ja työn jollaisesta en ollut osannut edes haaveilla <3

Seuraa Tinjan kalligrafiamatkaa Instagramissa: @cottongrafia_4h
Nettisivu: www.cottongrafia.mycashflow.fi
Sähköposti: tinja.cottongrafia@outlook.com

 

Haluatko oppia modernia kalligrafiaa?

Suomen kaunein ja kattavin modernin kalligrafian verkkokurssi, jonka aikana opit viemään haparoivat kalligrafiatekeleet ihan oikeiksi, ammattimaisiksi design-tuotteiksi aina logoista printteihin (ja vaikka häätuotteisiin!)