Riikka loihti uniikit hääprintit omiin häihin!

 
 

Kuva: Anni Pohjaranta

 

Riikka aloitti kalligrafian harjoittelun ihan nollasta kun hän lähti mukaan Masterclassiin keväällä 2022.

Jo samana kesänä Riikan ja Jonnin häissä nähtiin upeat, Riikan itse suunnittelemat printit ja kalligrafiatyöt aina paikkakorteista menuihin ja pöytäkarttaan.

Nyt Riikka aloittelee sivutoimista kalligrafiabisnestä vastapainoksi analyyttiselle päivätyölleen.

Let’s hear it from Riikka!

Hei Riikka! Kertoisitko ensin kuka olet ja miten innostuit kalligrafiasta?

Olen 33-vuotias espoolaistunut tuore kalligrafi, pienten kaksospoikien äiti ja graafisen suunnittelun opiskelija. Olen aina pitänyt käsillä tekemisestä, kaunokirjoittamisesta ja piirtämisestä.

Omia häitä suunnitellessa syksyllä 2021 ihastuin modernilla kalligrafialla tehtyihin paperituotteisiin ja ajattelin heti, että haluan myös itse opetella modernia kalligrafiaa. Siinä minua kiehtoi kirjainten kauneus ja terällä kirjoittamisen haastavuus.


MITÄ kalligrafia sinulle merkitsee?

Kalligrafia on rauhoittavaa ja sitä tehdessä pääsee hyvin flow-tilaan. On myös ihanaa oppia uutta ja nähdä oma kädenjälki, sekä kehittyminen! Kalligrafia toimii hyvänä vastapainona analyyttiselle päivätyölleni, koska siinä pystyy hyvin uppoutumaan vain kirjainten piirtämiseen. 

MIKÄ oli lähtötasosi kun löysit masterclassin ja päätit osallistua?

Törmäsin Kalligrafiastudion instaan, kun selasin kalligrafiatilejä ja innostuin tosi paljon Masterclassin sisällöstä. En edes pohtinut kahta sekuntia, vaan ilmoittauduin heti!

Kurssi oli monipuolinen ja siinä käytiin tosi käytännönläheisesti kaikki tarpeellinen, ihan ensimmäisten viivojen piirtämisestä vektorointiin. Ohjeet olivat tosi selkeitä ja sopivat myös ihan aloittelijalle. Masterclass antoi myös kipinän mahdolliseen kalligrafiayrittäjyyteen. 

Kävin Masterclassin keväällä 2022, aloitin tuolloin kalligrafian harjoittelun nollasta. Osallistuin myös Kalligrafiastudion live-workshopille samana keväänä, koska olin superinnokas kalligrafiaoppilas!

Kuva: Anni Pohjaranta

Teit kurssin oppien avulla omat hääprintit. Miltä suunnitteluprosessi tuntui ja mikä oli fiilis hääpäivänä?

Minulla oli aika selkeä visio siitä, millaiset printit halusin ja oli hauskaa yrittää toteuttaa juuri sellaiset. Opin tosi paljon prosessin aikana, tein monenlaisia tuotteita ja sain tuolloin treenata myös Illustratoria ekoja kertoja paremmin. Varmasti olisin päässyt paljon helpommalla, jos olisin tilannut printit valmiina, mutta oli tosi hauskaa päästä itse suunnittelemaan ja toteuttamaan ne! Hääpäivänä oli tietysti kiva, että meillä oli itsetehdyt printit, monet niistä kyselivät ja kehuivat!


Kerro printeistä vielä lisää, mitkä kaikki suunnittelit itse, ja millaiset niistä tuli?

Suunnittelin menu- ja ohjelmakortit, tervetulokyltin, istumajärjestyksen, pöytänumerot, baarimenun ja paikkakortit.

Oli tosi kivaa saada tehdä kaikki nuo itse ja päästä hyödyntämään Masterclassin oppeja niihin. Meillä ei ollut varsinaista teemaa, mutta pidän itse minimalistisesta tyylistä ja printtien värimaailma olikin pääosin musta-valkoinen, paikkakortit olivat ainoastaan vanhan roosan väriset ruusukultaisella musteella kirjoitettuna.

Halusimme tuoda minun ja puolisoni murteita (Lappeenranta vs. Turku) esille ja hyödynsin niitä pienissä määrin istumajärjestyksessä ja paikkakorteissa. Halusin vähän hauskuutta mukaan ja mielestäni nämä toivat sitä juuri sopivasti!

 

Miten sinun kalligrafiatekeminen on kehittynyt kurssin ja häiden jälkeen?

Nyt kun katson kesän 2022 häihimme tehtyjä printtejä, niin huomaan jo paljon kehitystä omassa kalligrafiaosaamisessani! Omiin häihin tekemällä opin paljon myös miten asiat voisi tehdä eri tavalla, esimerkiksi painotalon kanssa. Kokonaisuudessaan prosessi oli siis todella opettavainen. Kalligrafia on ollut minulle rakas harrastus päivätyöni ohessa ja tänä syksynä aloin julkaisemaan töitäni Instagramissa. Olen saanut kunnian myös tehdä kalligrafiatuotteita ystävieni tärkeisiin juhliin ja aivan tässä viime viikkoina perustin viimein toiminimen, Kalligrafia Murun! Olen siis nyt myös uunituore kalligrafiayrittäjä! 


Millaiset tulevaisuuden haaveet sinulla on kalligrafian parissa?

Tällä hetkellä olen vanhempainvapaalla päivätyöstäni ja tulevaisuudessa toivon voivani tehdä kalligrafiatuotteita sivutoimisesti. On aivan ihanaa päästä toteuttamaan luovaa puoltani yrittäjänä ja tuomaan iloa myös muille kalligrafian muodossa!


Seuraa Riikan kalligrafiamatkaa Instagramissa: @kalligrafiamuru

 

Kalligrafiastudion Masterclass

Suomen kaunein ja kattavin modernin kalligrafian verkkokurssi, jonka aikana opit viemään haparoivat kalligrafiatekeleet ihan oikeiksi, ammattimaisiksi design-tuotteiksi aina logoista printteihin (ja vaikka häätuotteisiin!)